Indrukwekkende rivierkloven die wachten om ontdekt te worden.

November 13, 2015

 

 

 

 

 

 

 

In samenwerking met Ecktiv.nl schreven we volgend artikel:

 

Slovenië heeft een aantal indrukwekkende rivierkloven die wachten om ontdekt te worden. Eén van de bekendste en mooiste is de Vintgar kloof op zo’n 4km afstand van het meer van Bled. Je loopt langs steile rotswanden, deels over hangende paden, terwijl onder je de turquoise Radovna-rivier stroomt.

De Alpen in Slovenië zijn ruig, het rustgevende meer van Bled ligt er als een pareltje tussen. De Vintgar kloof ligt in een landschap van beboste heuvels waarin de smalle Radovna naast de vele stroomversnellingen ook watervallen en poelen heeft gecreëerd. Het pad door de kloof brengt je over een systeem van bruggen en hangende paden naar de 16m hoge Šum-waterval.

De kloof werd pas in 1891 ontdekt en als snel beschikbaar gesteld voor bezoekers. Een aanrader is de kloof vroeg in de ochtend te bezoeken zodat je rustig van de populaire wandeling kunt genieten. Bovendien hangt er dan meestal nog een ochtendmist in de kloof die de route extra spectaculair maakt. Als je de kloof tot aan het einde loopt kom je uit bij de prachtige Šum-waterval. Vandaar neem je dezelfde weg terug of je loopt door via het bos richting het plaatsje Zasip en het dorp Podhom (met treinstation, ca. 6km). Wanneer je voor de laatste optie kiest heb je een schitterend uitzicht over de regio rondom Bled. Het is bij helder weer zelfs mogelijk de 2864m hoge Triglav, de hoogste berg van Slovenië te aanschouwen. Nagenieten van de Vintgar kloof doe je aan het beroemde meer met kloostereiland in het gezellige Bled.

 

Meer info op:

http://www.ecktiv.nl/indrukwekkende-rivierkloven-die-wachten-om-ontdekt-te-worden/

Please reload

Featured Posts

Michiels amazing trip!

March 23, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

  • Tumblr - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Tumblr - Grey Circle

© 2015 by CANIPEL JELLE. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now